Budget Blog

Környezettudatos megoldások a flottapiacon

Környezettudatos megoldások a flottapiacon
A levegő- és környezetszennyezés az egész világon nagy problémát jelent, ezért az országok, a városok, a kis- és nagyvállalatok folyamatosan lépéseket tesznek annak érdekében, hogy ökológiai lábnyomuk minél kisebb legyen.
Az autópiacon a 2010-es évektől jelentek meg az úgynevezett zöld, vagyis elektromos és hibrid autók, amelyek amellett, hogy üzemanyagot takarítanak meg, energiát termelnek és lényegesen kisebb mértékben szennyezik a környezetet. A normál autók Co2 kibocsátása több mint 100 gramm kilométerenként, ehhez képest a zöld járművek ezen értékei lényegesen kisebbek.Az Európai Autógyártók Szövetségének adatai alapján készült friss összefoglaló szerint 2016-ban az Európai Unióban összesen közel 660 ezer darab alternatív meghajtású új autó talált gazdára, ez 4,1 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az alternatív hajtású piacon belül a hibrideknél volt a legjelentősebb a növekedés: 2015-höz képest 27 százalékkal (azaz 278 000-rel), a tisztán elektromos autóknál 5 százalékkal 155 ezer darabra nőttek az eladások.­ Magyarországon az európai trendeknek megfelelően inkább a hibridek a népszerűek az alternatív hajtású autók esetében. Hazánkban tavaly ősszel lépett életbe az a rendszer, amelynek segítségével maximum 1,5 millió forintos állami támogatást lehet igényelni a villanyautókhoz.Szakértők úgy látják, hogy egyelőre a céges autóvásárlások fűtik a magyar autópiacot, és egyre több vásárló figyeli a fenntartási kiadásokat, amelyek a hibrideknél és villanyautóknál alacsonyabbak, mint a hagyományos autóknál. Éppen ezért a Magyar Lízingszövetség szerint a hibridek és a villanyautók fokozódó népszerűsége, a villanyautó-támogatási program hozzájárulhat a magyar flottapiac növekedéséhez. A flottaszolgáltatás segítségével ugyanis a vállalkozások rugalmas finanszírozási keretek mellett tarthatják fenn az autóparkjukat. A flottapiaci növekedésnek a nemzetközi példák alapján bőven van tere Magyarországon: a nyugat-európai országokban a vállalkozások 50-80 százaléka alkalmazza ezt a megoldást a járműpark fenntartására, ezzel szemben a magyar piacon 10 százalék körüli ez az arány. Ennek ellenére a magyarországi flottapiaci kilátások kedvezőek, tavaly például az új kihelyezések 16%-os növekedés után 70 milliárd forint fölé nőttek.  
Flottánkban jelenleg Toyota Yaris Hybrid, Toyota Auris Hybrid és BMW i3-as villanyautók is bérelhetők.http://lizing.blog.hu/2017/04/03/a_hibridek_es_a_villanyautok_is_segithetik_a_flottapiac_bovuleset

Milyen autót keres?

Amennyiben nem tudott még választani az autóipar végeláthatatlan kínálatából, kérjük, töltse ki rövid igényfelmérő adatlapunkat, hogy kollégánk már személyre szabott megoldással tudja felvenni önnel a kapcsolatot.

Tovább

Mini lease

Szeretne autót bérelni egy hónapra vagy hosszabb időre?
Szeretné meghosszabbítani a nyaralását, vagy otthonától hosszú időre távol kell maradnia?
Mi rendelkezünk a megfelelő megoldással.

Tovább

Vállalati Árlista

Árlista
;