Budget Blog

Magyarország kedvenc autói

Magyarország kedvenc autói
Minden évben készülnek felmérések fontos és népszerű autózással kapcsolatos témákban. Mindig felmerül a kérdés, hogy melyik autók a legnépszerűbbek Magyarországon, illetve, hogy melyik autókat vették meg a legtöbbet.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének statisztikáiból kiderült, hogy 2017 áprilisában 7,7 százalékkal több, összesen 8 681 személyautót helyeztek forgalomba, mint tavaly ebben a hónapban. Ez azt jelenti, hogy napi átlagban 275 új autót vásároltak a magyar cégek és magánszemélyek összesen. Mindez azt vetíti előre, hogy ebben az évben is folytatódik az új személygépjárművek forgalomba helyezésének növekedése – ha pedig valamilyen váratlan gazdasági esemény nem töri ezt meg, akkor idén az értékesített autók száma meghaladhatja a 100 000 darabot.

Na, de ezeknél az adatoknál sokkal érdekesebb, hogy melyek a legkedveltebb autómárkák itthon? Vajon a friss eredmények okoznak meglepetést?

A teljes újautó-piacon (magánszemélyek és cégek egyaránt) a négyhavi eladási adatok alapján a márkarangsort a Suzuki vezeti 3 949 autóval: ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan 33 darab Suzukit vettek a magyar vásárlók. A Suzuki után a Ford következik, közel 3 400 autóval, a harmadik pedig a Skoda 3 107 darabos eladással. A top 10-ben szerepel még az Opel, a Toyota, a VW, a Dacia, a Renault, a KIA és a Nissan. Az összesített adatokból az is kiderül, hogy január-áprilisban luxusautókkal is gazdagodott a magyar autópark: Lamborghiniből, Bentley-ből és Ferrariból 1-1 darab került forgalomba.

Magyarország tíz legkedveltebb autójából a Budget kínálatában is megtalálunk párat. Kölcsönözhető például Opel, Skoda, Toyota, Nissan, Renault és Ford gépkocsik is.

Milyen autót keres?

Amennyiben nem tudott még választani az autóipar végeláthatatlan kínálatából, kérjük, töltse ki rövid igényfelmérő adatlapunkat, hogy kollégánk már személyre szabott megoldással tudja felvenni önnel a kapcsolatot.

Tovább

Mini lease

Szeretne autót bérelni egy hónapra vagy hosszabb időre?
Szeretné meghosszabbítani a nyaralását, vagy otthonától hosszú időre távol kell maradnia?
Mi rendelkezünk a megfelelő megoldással.

Tovább

Vállalati Árlista

Árlista
;